Waarom zou ik mijn geld laten beleggen door vermogensbeheerders?

Waarom zou ik mijn geld laten beleggen door vermogensbeheerders?

Jouw geld laten beheren door een vermogensbeheerder heeft zo z’n voor- en nadelen. Wil je bijvoorbeeld niet teveel tijd steken in het beleggen of heb je hier totaal geen verstand van? Dan kan het een goed idee zijn om jouw geld te laten beheren en te laten beleggen door vermogensbeheerders. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan, maar toch zal je merken dat je al snel tegen dingen aan gaat lopen en misschien wel verkeerde keuzes maakt. Het zal niet makkelijk zijn om je geld waarvoor je hard hebt gewerkt uit handen te geven. In deze blog vertellen we daarom de voor- en nadelen en laten we zien wanneer het interessant kan zijn om gebruik te maken van vermogensbeheerders.

Wat is vermogensbeheer?

Voordat we verder ingaan is het goed om te weten wat vermogensbeheer precies inhoudt. Het is eigenlijk al wat de term zegt: het laten beheren van jouw vermogen door een externe partij. De beheerder is gespecialiseerd en ervaren in verstandig beleggen, gericht op het minimaliseren van financiële risico’s en het behalen van een zo hoog mogelijk rendement.  

Voordelen en nadelen

Door jouw geld te laten beheren door een vermogensbeheerder heb je natuurlijk veel voordelen namelijk:

 • Een vermogensbeheerder heeft veel meer kennis;
 • Je hoeft er zelf geen tijd in te steken;
 • Vermogensbeheerders helpen jou met het spreiden van jouw beleggingen;
 • Snel handelen op de beurs is voor de beheerders wel bestemd.

Naast de voordelen van een vermogensbeheerder, zijn er ook een paar nadelen wanneer je je geld laat beleggen door een vermogensbeheerder:

 • Minimum in te leggen bedrag;
 • Beheerderskosten.

Is vermogensbeheer interessant voor mij?

Vermogensbeheer kan erg interessant zijn als je een flink bedrag aan spaargeld hebt gespaard en dat je voorlopig niet nodig hebt. Het is daarbij belangrijk dat je een afweging maakt over het bedrag dat je kunt laten beleggen. Hieronder benoemen we nog een aantal redenen waarom vermogensbeheer interessant kan zijn:

 • Je wilt meer kans maken op rendement dan op de je huidige spaarrekening;
 • Je beleggen liever aan iemand anders overlaat;
 • Je wilt profiteren van expertise;
 • Je belegging op de juiste manier wilt spreiden;
 • Je zonder emoties wilt gaan beleggen.

Vermogensadvies op maat

De Financiële Planning Specialist heeft veel ervaring met het uitbrengen van financieel advies. Als je ons vraagt om vermogensadvies, nemen wij dat dan ook uiterst serieus. We beginnen met een duidelijke analyse van jouw financiële situatie. Daarna brengen wij advies op maat uit met daarbij heldere uitleg. Als je wilt, kunnen wij ook een financiële of fiscale planning voor je opstellen. Zo zorgen wij ervoor dat je weer gerust kunt zijn op jouw financiën.

admin