#7 beste tips voor het uitzoeken van een zakelijke rekening in 2022

#7 beste tips voor het uitzoeken van een zakelijke rekening in 2022

De meeste ondernemers of zzp’ers krijgen het vaak erg benauwd als de financiën moeten worden gedaan. Om heel wat zorgen bij je weg te halen is het gebruik maken van een zakelijke rekening. Zo houd je je zakelijke financiën gescheiden van je privé rekening en wordt je boekhouding een stuk eenvoudiger. Nu zijn er ontzettend veel verschillende zakelijke rekeningen die je kan openen, maar dat wilt niet zeggen dat je gelijk de eerste beste die je ziet kan gaan openen. Daarom hebben wij voor jou handige tips opgesteld, waardoor je een stuk gemakkelijker jouw zakelijke rekening kan gaan openen. Zo kun jij heel eenvoudig bepalen welke zakelijke rekening bij jouw past.

Banken met zakelijke rekeningen

In Nederland zijn er heel wat banken die zakelijke rekeningen aanbieden. Sommigen banken hebben een heel groot aanbod, waarvan een paar rekeningen bijvoorbeeld voor een heel groot bedrijf zijn opgesteld en bijvoorbeeld een paar rekeningen die specifiek gericht zijn op startende ondernemers of zzp’ers. Bij vrijwel alle banken is het mogelijk om extra rekeningen, betaalpassen en creditcards te verkrijgen. Let hierbij wel op dat de bank mogelijk extra kosten in rekening kan brengen, maar bij enkele zakelijke rekeningen zit dit er wel inclusief bij in. Zet dus goed voor jezelf op een rijtje, wat jij verwacht van jouw toekomstige zakelijke rekening en houdt dit in je achterhoofd als jij je zakelijke rekening uitzoekt.

Waar op te letten met het uitzoeken van een zakelijke rekening

Bij het uitzoeken van een zakelijke rekening letten ondernemers vooral op de kosten. ‘Wat zijn de vaste kosten per maand, hoeveel betaal je per transactie en hoeveel rekeningen of pasjes kan je aan de zakelijke rekening koppelen?’ Dit zijn goede punten om in de gaten te houden, maar dat is niet het enige waar je op moet letten. Want je komt niet zomaar in aanmerking komen voor een zakelijke rekening, want je moet ook letten op de doelgroep en de voorwaarden die verbonden zijn met het openen van sommige zakelijke rekeningen. Sommige rekeningen zijn alleen bedoeld voor bepaalde ondernemers, bijvoorbeeld met een bepaalde bedrijfsomvang. 

Let ook op je doorgroeimogelijkheden. Sommige banken gaan tot een bepaalde grens, daar waar jij misschien wel door wilt gaan en van bank veranderen doe je liever ook niet. Kijk dus goed naar een zakelijke rekening die ook met je mee wilt groeien, waar je jaren mee vooruit kan. 

admin